Nagerecht

Het nagerecht wordt ook wel dessert genoemd en is de afsluiting van een diner. Ze zijn vaak zoet maar je ziet steeds meer hartige varianten verschijnen. We kennen zowel koude als warme nagerechten.

Bitterkoekjesparfait

Een parfait is een ijssoort dat stilstaand wordt bevroren.

Chocolade lava taartje

Iedereen is dol op dit taartje met vloeibare chocoladevulling, een perfect en verrassend nagerecht!

Chocolademousse

Deze chocolademousse bestaat uit maar twee ingrediënten die als basis kan dienen voor een vulling van een taart maar ook heel mooi is om als nagerecht te serveren.

Chocolade verwennerij 

Een over de top gegarneerd nagerecht op basis van chocolademousse.

Fruitsalade

Frisse afsluiting van de maaltijd, bij de lunch of als garnering voor diversen desserts.

Hangop met warme kersen

Hangop is uitgelekte yoghurt.

Kerstpudding

Deze pudding is nadat hij gemaakt is makkelijk een maand te bewaren.

Li di pinda

Antilliaans ijsrecept van koffiemelk en pindakaas

Pompoen panna cotta

De vertaling is letterlijk gekookte room. Deze variant is met pompoen gemaakt.

Roomijs

IJs wordt in tegenstelling tot parfait in een ijsmachine gedraaid tot ijs.

Spekkoek

Kruidige Indonesische laagjes cake.

Tiramisu

Mooi fluweelzachte crème met lange vingers.

Tutti frutti

Gedroogd fruit dat gestoofd. Heerlijk met een bol ijs.

Viooltjesmousse

Verras je gasten een met een bloemetje. Dit nagerecht wordt gemaakt met echte eetbare viooltjes.

Vruchtenbavarois

Bavarois is een luchtige pudding die verrijkt is met slagroom. Als puree kun je elke gewenste vrucht gebruiken. Hoe je puree maakt kun je terug vinden bij het recept vruchtenpuree.

Wentelteefje

Ook wel verloren brood genoemd omdat het eigenlijk van oud brood gemaakt moet worden wat zou worden weggegooid. Probeer het eens samen met een heerlijke bol vanille-ijs.

Witte chocolade mascarpone mousse

Deze mousse is fluweel zacht nagerecht door een combi van zachte kaas en room.

Wortelpudding

Een verrassende pudding bereid met wortel.

Zoete pasta bolognese

De pasta wordt zoet doordat het wordt gekookt in suikerwater. De saus wordt gemaakt van frambozen.