Nagerecht
Het nagerecht wordt ook wel dessert genoemd en is de afsluiting van een diner. Ze zijn vaak zoet maar je ziet steeds meer hartige varianten verschijnen. We kennen zowel koude als warme nagerechten.
Bitterkoekjesparfait
Een parfait is een ijssoort dat stilstaand wordt bevroren.
Chocolade lava taartje
Iedereen is dol op dit taartje met vloeibare chocoladevulling, een perfect en verrassend nagerecht!
Chocolademousse
Deze chocolademousse bestaat uit maar twee ingrediënten die als basis kan dienen voor een vulling van een taart maar ook heel mooi is om als nagerecht te serveren.
Chocolade verwennerij
Een over de top gegarneerd nagerecht op basis van chocolademousse.
Fruitsalade
Frisse afsluiting van de maaltijd, bij de lunch of als garnering voor diversen desserts.
Hangop met warme kersen
Hangop is uitgelekte yoghurt.
Kerstpudding
Deze pudding is nadat hij gemaakt is makkelijk een maand te bewaren.
Li di pinda
Antilliaans ijsrecept van koffiemelk en pindakaas
Pompoen panna cotta
De vertaling is letterlijk gekookte room. Deze variant is met pompoen gemaakt.
Roomijs
IJs wordt in tegenstelling tot parfait in een ijsmachine gedraaid tot ijs.
Spekkoek
Kruidige Indonesische laagjes cake.
Tiramisu
Mooi fluweelzachte crème met lange vingers.
Tutti frutti
Gedroogd fruit dat gestoofd. Heerlijk met een bol ijs.
Viooltjesmousse
Verras je gasten een met een bloemetje. Dit nagerecht wordt gemaakt met echte eetbare viooltjes.
Vruchtenbavarois
Bavarois is een luchtige pudding die verrijkt is met slagroom. Als puree kun je elke gewenste vrucht gebruiken. Hoe je puree maakt kun je terug vinden bij het recept vruchtenpuree.
Wentelteefje
Ook wel verloren brood genoemd omdat het eigenlijk van oud brood gemaakt moet worden wat zou worden weggegooid. Probeer het eens samen met een heerlijke bol vanille-ijs.
Witte chocolade mascarpone mousse
Deze mousse is fluweel zacht nagerecht door een combi van zachte kaas en room.
Wortelpudding
Een verrassende pudding bereid met wortel.
Zoete pasta bolognese
De pasta wordt zoet doordat het wordt gekookt in suikerwater. De saus wordt gemaakt van frambozen.