Vlees

Vlees bestaat uit spier-, vet- , bindweefsel en vocht. Hoe meer bindweefsel het vlees bevat, hoe minder mals het vlees zal zijn. Er zijn diverse vleessoorten die gegeten kunnen worden. Zo kan je kiezen uit verschillende rood vlees, zoals rundvlees en kalfsvlees, varkensvlees of wit vlees, zoals kip en gevogelte.

Biefstuk van de grill

De biefstuk wordt is in tijmolie gemarineerd en dan gegrild op de bbq.

Bourgondische stoofpot

Dit is een echte Franse plattelands klassieker. Een heerlijk geurende stoofpot die in Frankrijk de naam boeuf bourguignon heeft.

Curry van kip

Dit gerecht bestaat uit stukjes kipdijenvlees en currysaus. 

Duitse biefstuk

Aangemaakte gebakken biefstuktartaar met gebakken uien.

Gevuld stokbrood met gehakt, spek en kaas

Dit gerecht kan als hoofgerecht met een heerlijke salade en als zelfstandig lunchgerecht worden geserveerd.

Hamburger klassiek

De klassiek burgers is een gegrilde vleesschijf met gebakken bacon, cheddar kaas, augurkjes en afgetopt met cocktailsaus.

Karbonade van de goede vrouw

Dit is een compleet gerecht met een een combinatie van groente, aardappels en een karbonade.

Kipfilet gevuld met mozzarella en mosterd

Dit gerecht is mooi voor te bereiden en af te maken in de oven.

Kipsaté met pindasaus en cassave 

Kippendijen lenen zich uitermate om stae van te maken omdat ze niet zo droog worden.

Kipschnitzel

Kipfilet gepaneerd met een panade van paneermeel, Italiaanse kruiden en kaas.

Kip Tandoori

Een kruidig Indiaas kipgerecht met crème fraîche. 

Krokante kip

Gepaneerde kipdijen met een gefrituurd krokant laagje.