Draagmethode
Bovenhandse draagmethode
(te gebruiken bij het serveren van gerechten)
- Het eerste bord heb je vast tussen duim en wijsvinger van je linkerhand. Je pink steekt buiten het eerste bord uit.
- Het tweede bord plaats je op de muis, pink en onderarm. Door deze drie rustpunten staat het bord stevig.
Onderhandse draagmethode met 3 borden
(alleen te gebruiken bij het débarrasseren)
- Het eerste bord heb je vast tussen duim en wijsvinger van je linkerhand.
- Het tweede bord wordt onder het eerste geschoven, tegen je wijsvinger aan.
- Dit bord wordt gedragen door je middelvinger, ringvinger en pink. Zorg dat beide borden horizontaal staan.
- Geef een klein knikje met je pols. Hierdoor komt het tweede bord gelijk te liggen aan je onderarm.
- Het derde bord wordt geplaatst op het tweede en op je onderarm. Door beide rustpunten staat het stevig.
o Bord 1: verzamelbord voor het bestek
o Bord 2: verzamelbord voor het ‘vuil’ (resterende
etensresten)
o Bord 3: stapelbord. Overig serviesgoed kun je hierop
plaatsen.
Let op dat je niet teveel stapelt.