Aardappelen

Bildstar

De Bildstar is een vastkokende aardappel die na het koken aan de buitenkant iets kruimelig blijft.

Gebruik: koken, frituren, bakken

Kooktype: vastkokend

Knolvorm: ovaal

Kleur van het vlees: geel

Kleur van de schil: rood

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bintje

Bintjes hebben een neutrale smaak en zijn zeer veelzijdig.

Gebruik: koken, frituren, pureren, poffen

Kooktype: kruimig

Vorm: ovaal

Kleur van het vlees: licht geel

Kleur van de schil: geel

Verkrijgbaarheid: klik hier

Doré

De Doré aardappel is een kruimelige aardappel en erg geschikt voor stamppotten.

Gebruik: koken en pureren

Kooktype: kruimig

Knolvorm: rond

Kleur van het vlees: geel

Kleur van de schil: bruin geel

Verkrijgbaarheid: klik hier

Frieslander

Doordat deze aardappel uit de klei komt heeft hij een volle smaak! En het is tevens een van de meest gegeten aardappelen van Nederland. J

Gebruik: koken, bakken, frituren en poffen

Kooktype: vastkokend

Knolvorm: ovaal

Kleur van het vlees: geel

Kleur van de schil: geel

Verkrijgbaarheid: klik hier

Nicola

De Nicola is bekend om zijn nadrukkelijke aardappelsmaak.

Gebruik: koken, frituren, pureren, poffen

Kooktype: vastkokend

Knolvorm: ovaal

Kleur van het vlees: fel geel

Kleur van de schil: geel

Verkrijgbaarheid: klik hier

Opperdoes

Een echte Nederlandse aardappel is de Opperdoes en komt uit de gelijknamige plaats in Noord-Holland. 

Gebruik: koken, bakken 

Kooktype: vastkokend

Knolvorm: rond

Kleur van het vlees: geel

Kleur van de schil: geel

Verkrijgbaarheid: klik hier

Roseval

De Roseval heeft een volromige smaak en kan zowel met als zonder schil gegeten worden. 

Gebruik: koken, bakken 

Kooktype: vastkokend

Knolvorm: rond

Kleur van het vlees: geel

Kleur van de schil: rood

Verkrijgbaarheid: klik hier

Victoria

De Victoria heeft een uitmuntende smaak. 

Gebruik: puree, frituren

Kooktype: vastkokend

Knolvorm: ovaal

Kleur van het vlees: diep geel

Kleur van de schil: geel

Verkrijgbaarheid: klik hier