Aardappelen
Bildstar
De Bildstar is een vastkokende aardappel die na het koken aan de buitenkant iets kruimelig blijft.
Gebruik: koken, frituren, bakken
Kooktype: vastkokend
Knolvorm: ovaal
Kleur van het vlees: geel
Kleur van de schil: rood
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bintje
Bintjes hebben een neutrale smaak en zijn zeer veelzijdig.
Gebruik: koken, frituren, pureren, poffen
Kooktype: kruimig
Vorm: ovaal
Kleur van het vlees: licht geel
Kleur van de schil: geel
Verkrijgbaarheid: klik hier
Doré
De Doré aardappel is een kruimelige aardappel en erg geschikt voor stamppotten.
Gebruik: koken en pureren
Kooktype: kruimig
Knolvorm: rond
Kleur van het vlees: geel
Kleur van de schil: bruin geel
Verkrijgbaarheid: klik hier
Frieslander
Doordat deze aardappel uit de klei komt heeft hij een volle smaak! En het is tevens een van de meest gegeten aardappelen van Nederland. J
Gebruik: koken, bakken, frituren en poffen
Kooktype: vastkokend
Knolvorm: ovaal
Kleur van het vlees: geel
Kleur van de schil: geel
Verkrijgbaarheid: klik hier
Nicola
De Nicola is bekend om zijn nadrukkelijke aardappelsmaak.
Gebruik: koken, frituren, pureren, poffen
Kooktype: vastkokend
Knolvorm: ovaal
Kleur van het vlees: fel geel
Kleur van de schil: geel
Verkrijgbaarheid: klik hier
Opperdoes
Een echte Nederlandse aardappel is de Opperdoes en komt uit de gelijknamige plaats in Noord-Holland.
Gebruik: koken, bakken
Kooktype: vastkokend
Knolvorm: rond
Kleur van het vlees: geel
Kleur van de schil: geel
Verkrijgbaarheid: klik hier
Roseval
De Roseval heeft een volromige smaak en kan zowel met als zonder schil gegeten worden.
Gebruik: koken, bakken
Kooktype: vastkokend
Knolvorm: rond
Kleur van het vlees: geel
Kleur van de schil: rood
Verkrijgbaarheid: klik hier
Victoria
De Victoria heeft een uitmuntende smaak.
Gebruik: puree, frituren
Kooktype: vastkokend
Knolvorm: ovaal
Kleur van het vlees: diep geel
Kleur van de schil: geel
Verkrijgbaarheid: klik hier