Recepten met een ster

Welkom bij onze 'Recept met een ster' pagina. Geniet je graag van lekkere gerechten die net iets verder gaan dan de basis. Bekijk alle recepten die zijn onderverdeeld in categorieën. Zo vind je vast en zeker het juiste gerecht en kun je een mooi menu bereiden. 

 

Neem deel aan ons culinaire avontuur en ontdek nieuwe smaken!

Amuse

Amuses zijn kleine hapjes waar een diner mee wordt begonnen. Dit om je eetlust op te wekken. Vaak geserveerd op een klein schaaltje, in een klein glaasje of op een speciale amuse lepel. Met amuses kun je echt alle kanten op en zo’n klein hapje ziet er vaak mooi uit als start van een feestelijk etentje. Ook kun je amuse als hapjes serveren bij een receptie. De hapjes kunnen zowel in koude als in warme vorm voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om één amuse te serveren, of een combinatie van amuses te maken!

Voorgerechten

Voorgerechten dienen als inleiding van een menu en is de eerste gang in een diner en mogen niet te groot zijn. Je heb koude en warme voorgerechten. Koude voorgerechten worden voor de soep geserveerd en warme voorgerechten na de soep.

Soepen

De basis van elke soep is een bouillon. De basisbouillons kan per soep anders zijn zo zijn er runder-, groente-, wild-,
gevogelte- en visbouillon. Soep kan worden geserveerd als voorgerecht maar kan ook worden gegeten bij de lunch of als opkikker. We kennen heldere-, gebonden- en pureesoepen.

Een hoofdgerecht is het centrale en vaak meest uitgebreide gerecht van een maaltijd. Het vormt het hoogtepunt van het diner en wordt  geserveerd na een voorgerecht en  gevolgd door een dessert. Het hoofdgerecht bestaat uit.

  1. Hoofdcomponent: Dit bestaat uit vlees, vis, gevogelte of een vegetarisch product of een combinatie hiervan.
  2. Bijgerechten: Groenten, aardappelen, rijst, pasta of andere componenten zoals een saus die het gerecht compleet maken.

Het nagerecht wordt ook wel dessert genoemd en is de afsluiting van een diner. Ze zijn vaak zoet maar je ziet steeds meer hartige varianten verschijnen. We kennen zowel koude als warme nagerechten.