Steelgroenten
Artisjok
Een artisjok is een ongeopende bloemknop. Het blad moet glanzend groen, paarsachtig of bronskleurig zijn. Ook moet de artisjok wat zwaar aanvoelen.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: In een vochtige theedoek in de koelkast kun je een artisjok 4-7 dagen bewaren.
Asperges
Er zijn witte en groene asperges. Bij de aankoop moeten ze stevig zijn, van gelijke dikte met gesloten koppen. Van jonge groene asperges hoeven alleen de houtachtige onderkantjes te worden gesneden, oudere groene en witte asperges moeten worden geschild.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Verse witte asperges in een vochtige schone theedoek wikkelen en dan zijn ze 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Groene asperges bewaar het beste met de onderkant van de asperges in een nat keukenpapier in de koelkast.
Bleekselderij
Knapperige groenten met een frisse smaak. wordt veel gebruikt in soepen maar is ook heerlijk in salades of als gestoofde groenten.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bleekselderij blijft in de koelkast ruim 1 week goed.
Mais
Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas. We eten alleen de suikermaïs, met zijn zoete, gele korrels. Veel gebruikt op de barbecue.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Maïs is verpakt in folie ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Rabarber
De rode, groene, groen-rode of karmijnrode lange stelen worden gegeten. Van deze friszure groente wordt bijna altijd een compote of een zoet nagerecht gemaakt. Hierdoor lijkt het meer op fruit dan op groente. Toch is het écht een groente.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Je kunt rabarber onverpakt ongeveer 1 week bewaren in de koelkast.
Venkel
Venkel smaak en ruikt anijsachtig en kan worden verwerkt in salades, stoofgerechten en worden gekookt.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Venkel kun je 7 dagen in de koelkast bewaren.