Ui gewassen

Bosui

Wordt ook wel lenteui genoemd en worden in bosjes verkocht. Het lijkt op prei. Ze zijn zacht van smaak en geschikt voor salades, in soep of in roerbak gerechten.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: In de koelkast ongeveer 1 week.

Knoflook

Knoflook een sterke smaak en geur en wordt gebruikt voor heel veel gerechten in de keuken. Ze zijn er vers, gedroogd en in pasta vorm.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Knoflook bewaar je op een koele plek buiten de koelkast.

Prei

Prei is veel zachter dan ui. Lekker in soepen, stoofgerechten, sauzen en rijstgerechten. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Prei kun in de koelkast wel 2-3 weken bewaren.

Rode ui 

De rode ui heeft een dieprode, bijna paarse, schil. De schil is dunner dan die van de witte ui. Gesneden ui is lichtrood met wit, heel decoratief in een salade. Rode ui kan bitter worden als hij te lang van tevoren wordt gesneden.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast zijn ze een paar weken houdbaar.

Sjalotten

Een kleine ovale ui met een zoetere, lichtere en meer verfijnde smaak dan de witte ui. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast zijn ze een paar weken houdbaar.

Gewone ui

Er zijn veel toepassingsmogelijkheden voor de ui en is niet weg te denken in de hedendaagse keuken.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast zijn ze een paar weken houdbaar.

Zilveruitjes

De kleine uitjes zijn een oer-Hollands product. Zilveruitjes worden vaak in het zuur verkocht maar zijn ook vers te verkrijgen.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Een potje kun je gewoon in de voorraadkast bewaren. Verse op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast zijn ze een paar weken houdbaar.