Vruchtgroenten

Aubergine

Een glanzende gladde vrucht. Meestal is het een peervormige vrucht en donkerpaars van kleur. Je hebt ook aubergines in andere kleuren of combinaties ervan.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Bewaar aubergines op een koele plaats.

Avocado

Peervormige vrucht met een ruwe schil. Het vruchtvlees bevat vet en romig vruchtvlees. Ze zijn rijp als ze aan de bovenkant licht kunnen worden ingedrukt. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Bewaar eetrijpe avocado's in de koelkast en de onrijpe avocado’s bewaar je niet in de koelkast. Dit verstoort de na rijping en dan bederven ze.

Cayennepepers

Wordt ook wel Spaanse peper genoemd. Het vruchtvlees is dun en ze zijn zeer scherp van smaak. Ze worden gebruikt in salsa’s, sauzen en soepen en als garnering. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Bewaar de peper bijvoorbeeld in de kelder of een voorraadkast.

Courgette

is een veelzijdige groente die in veel gerechten kan worden verwerken. De courgette heeft een zachte, neutrale smaak.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Bewaar de groente niet in de koelkast.

Jalapeñopepers

De onrijpe zijn groen, de rijpe rood. Het vruchtvlees heeft een frisse smaak en ze zijn mild scherp van smaak. Ze worden verwerkt in salsa’s stoofgerechten en sauzen. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Bewaar de peper bijvoorbeeld in de kelder of een voorraadkast.

Komkommer

De komkommer heeft een frisse smaak en is een populaire om in salades en als garnering te verwerken. Je kunt komkommer ook stoven en bakken.

Verkrijgbaarheid: klik hier 

Bewaren: Bewaar de groente niet in de koelkast.

Madame Jeanette

De heetste pepers die er bestaan. Wees voorzichtig met het verwerken en eten. De pepertjes worden meestal alleen meegekookt en voor het serveren uit het gerecht verwijderd. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Bewaar de pepers in de koelkast.

Paprika

Er zijn veel verschillende kleuren  paprika zoals rode, gele, oranje en groene. Let op dat ze glanzen en niet beschadigd zijn, of plekken vertonen. Paprika’s rijpen door nadat ze zijn geoogst. Rijpe rode paprika’s zijn het zoetst daarna de gele en de groene is wat scherper van smaak.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren:  Paprika kun je het beste op een koele plek bewaren bij voorkeur in de originele verpakking of een papieren zak.

Pruimtomaten

We noemen ze ook wel pomodori tomaat. Pruimtomaten zijn langwerpige, ovale tomaten met weinig vocht. Ze zijn stevig en friszoet van smaak. Bijzonder geschikt als basis voor soepen en sauzen, maar ook voor ovengerechten.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Buiten de koelkast

Snoep tomaat

Ze worden ook wel snacktomaatjes genoemd. Ze zijn vers en zoet. 

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: koele plek, niet in de koelkast.

Tros tomaat

Met de trostomaat kun je alle kanten op. In de salade komen ze goed tot hun recht maar ook op de barbecue, in soepen en sauzen.

Verkrijgbaar: klik hier

Bewaren: Je kunt trostomaten het beste op een koele plek bewaren, maar niet in de koelkast.

Vlees tomaat

Vleestomaten hebben een geribde vorm en zijn stevige structuur. Vleestomaten bevatten weinig tot geen zaadjes. De smaak is lichtzoet en fris. Bij het koken behouden ze hun vorm. Daarom zijn vleestomaten zeer geschikt voor ovengerechten of voor op de barbecue.

Verkrijgbaarheid: klik hier

Bewaren: Je bewaart vleestomaten buiten de koelkast.