Vruchtgroenten
Aubergine
Een glanzende gladde vrucht. Meestal is het een peervormige vrucht en donkerpaars van kleur. Je hebt ook aubergines in andere kleuren of combinaties ervan.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar aubergines op een koele plaats.
Avocado
Peervormige vrucht met een ruwe schil. Het vruchtvlees bevat vet en romig vruchtvlees. Ze zijn rijp als ze aan de bovenkant licht kunnen worden ingedrukt.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar eetrijpe avocado's in de koelkast en de onrijpe avocado’s bewaar je niet in de koelkast. Dit verstoort de na rijping en dan bederven ze.
Cayennepepers
Wordt ook wel Spaanse peper genoemd. Het vruchtvlees is dun en ze zijn zeer scherp van smaak. Ze worden gebruikt in salsa’s, sauzen en soepen en als garnering.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar de peper bijvoorbeeld in de kelder of een voorraadkast.
Courgette
is een veelzijdige groente die in veel gerechten kan worden verwerken. De courgette heeft een zachte, neutrale smaak.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar de groente niet in de koelkast.
Jalapeñopepers
De onrijpe zijn groen, de rijpe rood. Het vruchtvlees heeft een frisse smaak en ze zijn mild scherp van smaak. Ze worden verwerkt in salsa’s stoofgerechten en sauzen.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar de peper bijvoorbeeld in de kelder of een voorraadkast.
Komkommer
De komkommer heeft een frisse smaak en is een populaire om in salades en als garnering te verwerken. Je kunt komkommer ook stoven en bakken.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar de groente niet in de koelkast.
Madame Jeanette
De heetste pepers die er bestaan. Wees voorzichtig met het verwerken en eten. De pepertjes worden meestal alleen meegekookt en voor het serveren uit het gerecht verwijderd.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Bewaar de pepers in de koelkast.
Paprika
Er zijn veel verschillende kleuren paprika zoals rode, gele, oranje en groene. Let op dat ze glanzen en niet beschadigd zijn, of plekken vertonen. Paprika’s rijpen door nadat ze zijn geoogst. Rijpe rode paprika’s zijn het zoetst daarna de gele en de groene is wat scherper van smaak.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Paprika kun je het beste op een koele plek bewaren bij voorkeur in de originele verpakking of een papieren zak.
Pruimtomaten
We noemen ze ook wel pomodori tomaat. Pruimtomaten zijn langwerpige, ovale tomaten met weinig vocht. Ze zijn stevig en friszoet van smaak. Bijzonder geschikt als basis voor soepen en sauzen, maar ook voor ovengerechten.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Buiten de koelkast
Snoep tomaat
Ze worden ook wel snacktomaatjes genoemd. Ze zijn vers en zoet.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: koele plek, niet in de koelkast.
Tros tomaat
Met de trostomaat kun je alle kanten op. In de salade komen ze goed tot hun recht maar ook op de barbecue, in soepen en sauzen.
Verkrijgbaar: klik hier
Bewaren: Je kunt trostomaten het beste op een koele plek bewaren, maar niet in de koelkast.
Vlees tomaat
Vleestomaten hebben een geribde vorm en zijn stevige structuur. Vleestomaten bevatten weinig tot geen zaadjes. De smaak is lichtzoet en fris. Bij het koken behouden ze hun vorm. Daarom zijn vleestomaten zeer geschikt voor ovengerechten of voor op de barbecue.
Verkrijgbaarheid: klik hier
Bewaren: Je bewaart vleestomaten buiten de koelkast.