Smaakcombinatie
Sommige ingrediënten zijn in combinatie met elkaar heel erg lekker. Vaak weten we dit van vroeger maar ook nu worden er steeds meer combinatiemogelijkheden uitgevonden in trendy keukens.
Klik op de afbeelding om naar warenkennis te gaan!
A
Aalbes: Honing, Yoghurt, Chocolade, Mascarpone, Paté
Aardappel: Boter, Kaas, Truffel, Crème fraîche, Koffie,
Olijfolie, Asperge, Kreeft, Kaviaar
Aardbei: Rabarber, Balsamicoazijn, Grand Marnier, Limoen, Tomaat
Abrikoos: Amandel, Vanille, Limoen, Kardemom, Kaneel
Amandel: Gezouten boter, Chocolade, Room, Vanille, Karamel
Ananas: Kruidnagel, Banaan, Karamel, Kokos, Steranijs
Andijvie: Walnoot, Kaas, Mosterd, Sjalot, Appel
Ansjoviefilet: Kappertjes, Parmezaanse kaas, Amandel, Lamsvlees
Appel: Kaneel, Calvados, Lavendel, Walnoot, Karamel
Artisjok: Knoflook, Olijfolie, Uien, Peterselie, Zwarte peper
Asperges: Boter, Kaas, Eieren, Sinaasappel, Hollandaise saus
Aubergines: Kaas, Knoflook, Tomaat, Uien, Peterselie
Augurk: Mayonaise, Uien, Aardappel, Dille, Vis
Avocado: Limoen, Tomaat, Rode peper, Kreeft, Koffie
B
Banaan: Karamel, Chocolade, Kokos, Rum, Limoen
Basilicum: Kaas, Italiaanse keuken, Knoflook, Tomaat, Olijfolie
Blauwe bessen: Ahornsiroop, Zwarte peper, Chocolade, Crème fraîche, Wild
Bieslook: Kaas, Eieren, Aardappel, Soep, Varkensvlees
Bieten: Sjalot, Walnoot, Azijn, Sinaasappel, Haring
Bleekselderij: Tomaat, Komkommer, Mosterd, Witlof, Mayonaise
Bloemkool: Kaas, Uien, Room, Bechamelsaus, Witte chocolade, Kerrie
Boerenkool: Knoflook, Boter, Kippenbouillon, Uien, Sojasaus, Grove mosterd
Bonen: Rode peper, Knoflook, Peterselie, Uien, Bonenkruid
Bramen: Hert / ree, Basilicum, Aardappelpuree, Kaas, Perzik
Broccoli: Kaas, Boter, Bloemkool, Mosterd, Limoen, Amandel
C
Cantharel: Bouillon, Boter, Sjalot, Tijm, Knoflook, Spek
Citroen: Schaaldieren, Vis, Bessen, Honing, Mint
Coquille: Boter, Limoen, Sjalot, Avocado, Vanille
Courgette: Aubergine, Tomaat, Tijm, Olijfolie, Paprika
Cranberry: Sinaasappel, Wild, Appel, Kaneel, Gember
D
Dadel: Amandel, Kaas, Sinaasappel, Noten, Chocolade
Dille: Tomaat, Vis, Yoghurt, Komkommer, Tafelzuur
Doperwt: Boter, Wortel, Mint, Knoflook, Bonenkruid
Dorade: Venkel, Citroen, Dragon, Knoflook, Zeekraal
Druiven: Kaas, Walnoot, Yoghurt, Suiker, Amandel
Duif: Kool, Ganzenlever, Pruim, Knoflook, Vijgen
E
Eend: Sinaasappel, Sojasaus, Paddenstoelen, Aardappelpuree, Appel
Ei: Kaas, Asperge, Spinazie, Aardappel, Truffel
F
Fazant: Zuurkool, Aardappel, Kastanje, Witlof, Kool
Foelie: Nootmuskaat, Kip, Vis, Kaas, Bouillon
Framboos: Pure chocolade, Witte chocolade, Vanille, Aardbei, Roomijs
G
Ganzelever: Appel, Kersen, Truffel, Vijgen
Garnalen: Knoflook, Tomaat, Rode peper, Gember, Limoen
Gember: Sojasaus, Knoflook, Honing, Mint, Citroengras
Gerookte zalm: Zwarte peper, Roomkaas, Blini, Bieslook, Citroen
Granaatappel: Aubergine, Kaneel, Kardemom, Rodekool, Sinaasappel
Grapefruit: Krab, Avocado, Mint, Asperge
Griet: Spinazie, Hollandaise saus, Asperge, Lamsoor, Tomaat
H
Haring: Bieten, Aardappel, Appel, Mierikswortel, Bieslook
Hazelnoot: Chocolade, Koffie, Vanille, Pompoen, Kaas
Heilbot: Peterselie, Sjalot, Limoen, Knoflook, Artisjok
Hert / Ree: Jeneverbes, Uien, Peer, Cranberry
I
Inktvis: Knoflook, Limoen, Olijfolie, Peterselie, Rode peper
J
K
Kaas: Brood, Bleekselderij, Noten, Druiven, Vijgen
Kabeljauw: Peterselie, Aardappel, Azijn, Boter, Tomaat
Kalfsvlees: Knoflook, Paddenstoelen, Tomaat, Uien, Salie
Kaneel: Appel, Custard, Chocolade, Gember, Banaan
Kersen: Chocolade, Lever, Asperge, Tomaat
Kip: Truffel, Dragon, Kerrie, Room, Paddenstoelen
Kiwi: Kokos, Aardbei, Sinaasappel, Oester, Banaan
Knolselderij: Boter, Kippenbouillon, Truffel, Mayonaise, Appel
Komkommer: Dille, Knoflook, Mint, Azijn, Yoghurt
Konijn: Mosterd, Dragon, Pruim, Dadels, Lever
Kool: Rookspek, Karwijzaad, Uien, Truffel, Jeneverbes
Koolrabi: Boter, Kaas, Knoflook, Dille, Kerrie
Krab: Avocado, Mayonaise, Tomaat, Limoen, Bieslook
Kreeft: Tomaat, Mayonaise, Knoflook, Dragon, Vanille
Kumquarts: Chocolade, Kip, Eend, Kaas, Chutney
Kwartel: Tijm, Rookspek, Lever, Knoflook, Pijnboompitten
L
Lamsvlees: Tijm, Rozemarijn, Tomaat, Mint, Aubergine
Langoustine: Yuzu, Komkommer, Kaviaar, Saffraan, Perzik
Lever: Uien, Appel, Rookspek, Aardappelpuree, Mosterd
Limoen: Mango, Mint, Honing, Vis, Avocado
Linzen: Laurierblad, Wortel, Bleekselderij, Knoflook, Bouillon
Lynchee: kokos, Limoen, Gember, Sinaasappel
M
Makreel: Komkommer, Zuring, Citrusfruit, Postelein, Radijs
Mango: Banaan, Rode peper, Kokos, Limoen, Kip
Meloen: Mint, Port, Rauwe ham, Sinaasappel
Mosselen: Knoflook, Witte wijn, Sjalot, Peterselie, Saffraan
N
Noten: Kaas, Honing, Karamel, Korstdeeg, Kool
O
Oesters: Azijn, Sjalot, Sojasaus, Kiwi, Limoen
Olijven: Knoflook, Ansjovisfilets, Kappertjes, Witte chocolade, Venkel
P
Paddestoelen: Knoflook, Peterselie, Sjalot, Room, Rode peper
Papaja: Kip, Rode peper, Limoen, Banaan, Varkensvlees
Paprika: Aubergine, Tijm, Olijfolie, Knoflook, Tomaat
Passievrucht: Suiker, Mango, Aardbei, Oester
Pasta: Tomaat, Kaas, Olijfolie, Basilicum, Truffel
Pastinaak: Boter, Appel, Wortel, Noten
Peer: Witte wijn, Vanille, Amandel, Karamel, Honing
Perzik: Bessen, Sinaasappel, Framboos, Vanille
Peulen: Boter, Bonenkruid, Lamsvlees, Sesam, Krab
Pompoen: Boter, Kaas, Room, Cantharel, Gember, Rozijnen, Kaneel
Prei: Boter, Vis, Aardappel, Kaas
Pruimen: Kaneel, Sinaasappel, Vanille, Lever
Q
R
Rabarber: Aardbei, Vanille, Gember, Room, Rozijnen
Radijs: Komkommer, Bieslook, Azijn, Olijfolie, Lente-ui
Rode mul: Tomaat, Citroen, Olijven, Veldsla, Citrusfruit
Rode peper: Bonen, Knoflook, Gember, Limoen, Uien
Rog: Beurre noisette, Kappertjes, Spitskool, Tomaat, Garnaal
Rundvlees: Zwarte peper, Rode wijn, Paddenstoelen, Paprika,
Peterselie
S
Sardines: Olijfolie, Tomaat, Tijm, Peterselie, Venkel
Sla: Kreeft, Tomaat, Pijnboompitten, Olijfolie, Eieren, Kaas,
Rookspek, Azijn, Olie, Mosterd
Schorseneren: Limoen, Boter, Kaas, Bouillon, Truffel
Sinaasappel: Chocolade, Banaan, Mint, Grand Marnier, Uien
Snijboenen: Hollandaise saus, Rundvlees, Dragon, Komijn, Knoflook
Snoekbaars: Zuurkool, Hollandaise saus, Venkel, Kreeft, Zuring
Spinazie: Boter, Knoflook, Sesam, Kaas, Room
Spruiten: Spek, Kaas, Kastanje, Tijm, Wild
T
Tarbot: Boter, Peterselie, Hollandaise saus, Spinazie
Tomaat: Basilicum, Knoflook, Olijfolie, Kersen, Aardbei
Tong: Dragon, Sjalot, Peterselie, Boter, Citroen
Tonijn: Limoen, Sesam, Tomaat, Wasabi, Gember
Tuinbonen: Boter, Bonenkruid, Lamsvlees, Lamsoor, Asperge
U
Ui: Boter, Tijm, Groenten, Kaas, Citrusfruit
V
Vanille: Room, Chocolade, Roomijs, Koffie, Kreeft
Varkensvlees: Knoflook, Steranijs, Rozemarijn, Tijm, Honing
Venkel: Vis, Boter, Kaas, Sinaasappel,Tomaat
Vijgen: Amandel, Lever, Kaas, Korstdeeg, Honing
W
Watermeloen: Kaas, Tomaat, Mint, Limoen
Wild: Salie, Cranberry,Appel, Jeneverbes, Paddenstoelen
Witlof: Appel, Bechamelsaus, Ansjovisfilets, Walnoot, Mayonaise
Wortel: Boter, Gember, Limoen, Peterselie, Sinaasappel
Y
Yoghurt: Komkommer, Limoen, Knoflook, Mint, Dille, Room
Z
Zalm: Mosterd, Dille, Drop, Crème fraîche, Mierikswortel
Zeeduivel: Rookspek, Koriander, Venkel, Knoflook, Limoen
Zeekraal: Vis, Boter, Lamsoor, Schaaldieren, Asperge
Zuurkool: Jeneverbes, Uien,Varkensvlees, Spek, Appel