Smaakcombinatie

Sommige ingrediënten zijn in combinatie met elkaar heel erg lekker. Vaak weten we dit van vroeger maar ook nu worden er steeds meer combinatiemogelijkheden uitgevonden in trendy keukens. 

Klik op de afbeelding om naar warenkennis te gaan!

A

Aalbes: Honing, Yoghurt, Chocolade, Mascarpone, Paté

Aardappel: Boter, Kaas, Truffel, Crème fraîche, Koffie,                   
                 Olijfolie, Asperge, Kreeft, Kaviaar

Aardbei: Rabarber, Balsamicoazijn, Grand Marnier, Limoen, Tomaat

Abrikoos: Amandel, Vanille, Limoen, Kardemom, Kaneel

Amandel: Gezouten boter, Chocolade, Room, Vanille, Karamel

Ananas: Kruidnagel, Banaan, Karamel, Kokos, Steranijs

Andijvie: Walnoot, Kaas, Mosterd, Sjalot, Appel

Ansjoviefilet: Kappertjes, Parmezaanse kaas, Amandel, Lamsvlees

Appel: Kaneel, Calvados, Lavendel, Walnoot, Karamel

Artisjok: Knoflook, Olijfolie, Uien, Peterselie, Zwarte peper

Asperges: Boter, Kaas, Eieren, Sinaasappel, Hollandaise saus

Aubergines: Kaas, Knoflook, Tomaat, Uien, Peterselie

Augurk: Mayonaise, Uien, Aardappel, Dille, Vis

Avocado: Limoen, Tomaat, Rode peper, Kreeft, Koffie

 

B

Banaan: Karamel, Chocolade, Kokos, Rum, Limoen

Basilicum: Kaas, Italiaanse keuken, Knoflook, Tomaat, Olijfolie

Blauwe bessen: Ahornsiroop, Zwarte peper, Chocolade, Crème fraîche, Wild

Bieslook: Kaas, Eieren, Aardappel, Soep, Varkensvlees

Bieten: Sjalot, Walnoot, Azijn, Sinaasappel, Haring

Bleekselderij: Tomaat, Komkommer, Mosterd, Witlof, Mayonaise

Bloemkool: Kaas, Uien, Room, Bechamelsaus, Witte chocolade, Kerrie

Boerenkool: Knoflook, Boter, Kippenbouillon, Uien, Sojasaus, Grove mosterd

Bonen: Rode peper, Knoflook, Peterselie, Uien, Bonenkruid

Bramen: Hert / ree, Basilicum, Aardappelpuree, Kaas, Perzik

Broccoli: Kaas, Boter, Bloemkool, Mosterd, Limoen, Amandel

 

C

Cantharel: Bouillon, Boter, Sjalot, Tijm, Knoflook, Spek

Citroen: Schaaldieren, Vis, Bessen, Honing, Mint

Coquille: Boter, Limoen, Sjalot, Avocado, Vanille

Courgette: Aubergine, Tomaat, Tijm, Olijfolie, Paprika

Cranberry: Sinaasappel, Wild, Appel, Kaneel, Gember

 

D

Dadel: Amandel, Kaas, Sinaasappel, Noten, Chocolade

Dille: Tomaat, Vis, Yoghurt, Komkommer, Tafelzuur

Doperwt: Boter, Wortel, Mint, Knoflook, Bonenkruid

Dorade: Venkel, Citroen, Dragon, Knoflook, Zeekraal

Druiven: Kaas, Walnoot, Yoghurt, Suiker, Amandel

Duif: Kool, Ganzenlever, Pruim, Knoflook, Vijgen

 

E

Eend: Sinaasappel, Sojasaus, Paddenstoelen, Aardappelpuree, Appel

Ei: Kaas, Asperge, Spinazie, Aardappel, Truffel

F

Fazant: Zuurkool, Aardappel, Kastanje, Witlof, Kool

Foelie: Nootmuskaat, Kip, Vis, Kaas, Bouillon

Framboos: Pure chocolade, Witte chocolade, Vanille, Aardbei, Roomijs

 

G

Ganzelever: Appel, Kersen, Truffel, Vijgen

Garnalen: Knoflook, Tomaat, Rode peper, Gember, Limoen

Gember: Sojasaus, Knoflook, Honing, Mint, Citroengras

Gerookte zalm: Zwarte peper, Roomkaas, Blini, Bieslook, Citroen

Granaatappel: Aubergine, Kaneel, Kardemom, Rodekool, Sinaasappel

Grapefruit: Krab, Avocado, Mint, Asperge

Griet: Spinazie, Hollandaise saus, Asperge, Lamsoor, Tomaat

 

H

Haring: Bieten, Aardappel, Appel, Mierikswortel, Bieslook

Hazelnoot: Chocolade, Koffie, Vanille, Pompoen, Kaas

Heilbot: Peterselie, Sjalot, Limoen, Knoflook, Artisjok

Hert / Ree: Jeneverbes, Uien, Peer, Cranberry

 

I

Inktvis: Knoflook, Limoen, Olijfolie, Peterselie, Rode peper

 

J

K

Kaas: Brood, Bleekselderij, Noten, Druiven, Vijgen

Kabeljauw: Peterselie, Aardappel, Azijn, Boter, Tomaat

Kalfsvlees: Knoflook, Paddenstoelen, Tomaat, Uien, Salie

Kaneel: Appel, Custard, Chocolade, Gember, Banaan

Kersen: Chocolade, Lever, Asperge, Tomaat

Kip: Truffel, Dragon, Kerrie, Room, Paddenstoelen

Kiwi: Kokos, Aardbei, Sinaasappel, Oester, Banaan

Knolselderij: Boter, Kippenbouillon, Truffel, Mayonaise, Appel

Komkommer: Dille, Knoflook, Mint, Azijn, Yoghurt

Konijn: Mosterd, Dragon, Pruim, Dadels, Lever

Kool: Rookspek, Karwijzaad, Uien, Truffel, Jeneverbes

Koolrabi: Boter, Kaas, Knoflook, Dille, Kerrie

Krab: Avocado, Mayonaise, Tomaat, Limoen, Bieslook

Kreeft: Tomaat, Mayonaise, Knoflook, Dragon, Vanille

Kumquarts: Chocolade, Kip, Eend, Kaas, Chutney

Kwartel: Tijm, Rookspek, Lever, Knoflook, Pijnboompitten

 

L

Lamsvlees: Tijm, Rozemarijn, Tomaat, Mint, Aubergine

Langoustine: Yuzu, Komkommer, Kaviaar, Saffraan, Perzik

Lever: Uien, Appel, Rookspek, Aardappelpuree, Mosterd

Limoen: Mango, Mint, Honing, Vis, Avocado

Linzen: Laurierblad, Wortel, Bleekselderij, Knoflook, Bouillon

Lynchee: kokos, Limoen, Gember, Sinaasappel

 

M

Makreel: Komkommer, Zuring, Citrusfruit, Postelein, Radijs

Mango: Banaan, Rode peper, Kokos, Limoen, Kip

Meloen: Mint, Port, Rauwe ham, Sinaasappel

Mosselen: Knoflook, Witte wijn, Sjalot, Peterselie, Saffraan

 

N

Noten: Kaas, Honing, Karamel, Korstdeeg, Kool

 

O

Oesters: Azijn, Sjalot, Sojasaus, Kiwi, Limoen

Olijven: Knoflook, Ansjovisfilets, Kappertjes, Witte chocolade, Venkel

 

P

Paddestoelen: Knoflook, Peterselie, Sjalot, Room, Rode peper

Papaja: Kip, Rode peper, Limoen, Banaan, Varkensvlees

Paprika: Aubergine, Tijm, Olijfolie, Knoflook, Tomaat

Passievrucht: Suiker, Mango, Aardbei, Oester

Pasta: Tomaat, Kaas, Olijfolie, Basilicum, Truffel

Pastinaak: Boter, Appel, Wortel, Noten

Peer: Witte wijn, Vanille, Amandel, Karamel, Honing

Perzik: Bessen, Sinaasappel, Framboos, Vanille

Peulen: Boter, Bonenkruid, Lamsvlees, Sesam, Krab

Pompoen: Boter, Kaas, Room, Cantharel, Gember, Rozijnen, Kaneel 

Prei: Boter, Vis, Aardappel, Kaas

Pruimen: Kaneel, Sinaasappel, Vanille, Lever

 

 

Q

R

Rabarber: Aardbei, Vanille, Gember, Room, Rozijnen

Radijs: Komkommer, Bieslook, Azijn, Olijfolie, Lente-ui

Rode mul: Tomaat, Citroen, Olijven, Veldsla, Citrusfruit

Rode peper: Bonen, Knoflook, Gember, Limoen, Uien

Rog: Beurre noisette, Kappertjes, Spitskool, Tomaat, Garnaal

Rundvlees: Zwarte peper, Rode wijn, Paddenstoelen, Paprika,
                 Peterselie

 

 

S

Sardines: Olijfolie, Tomaat, Tijm, Peterselie, Venkel

Sla: Kreeft, Tomaat, Pijnboompitten, Olijfolie, Eieren, Kaas,       
       Rookspek, Azijn, Olie, Mosterd

Schorseneren: Limoen, Boter, Kaas, Bouillon, Truffel

Sinaasappel: Chocolade, Banaan, Mint, Grand Marnier, Uien

Snijboenen: Hollandaise saus, Rundvlees, Dragon, Komijn, Knoflook

Snoekbaars: Zuurkool, Hollandaise saus, Venkel, Kreeft, Zuring

Spinazie: Boter, Knoflook, Sesam, Kaas, Room

Spruiten: Spek, Kaas, Kastanje, Tijm, Wild

 

T

Tarbot: Boter, Peterselie, Hollandaise saus, Spinazie

Tomaat: Basilicum, Knoflook, Olijfolie, Kersen, Aardbei

Tong: Dragon, Sjalot, Peterselie, Boter, Citroen

Tonijn: Limoen, Sesam, Tomaat, Wasabi, Gember

Tuinbonen: Boter, Bonenkruid, Lamsvlees, Lamsoor, Asperge

 

U

Ui: Boter, Tijm, Groenten, Kaas, Citrusfruit

 

 

V

Vanille: Room, Chocolade, Roomijs, Koffie, Kreeft

Varkensvlees: Knoflook, Steranijs, Rozemarijn, Tijm, Honing

Venkel: Vis, Boter, Kaas, Sinaasappel,Tomaat

Vijgen: Amandel, Lever, Kaas, Korstdeeg, Honing

 

W

Watermeloen: Kaas, Tomaat, Mint, Limoen

Wild: Salie, Cranberry,Appel, Jeneverbes, Paddenstoelen

Witlof: Appel, Bechamelsaus, Ansjovisfilets, Walnoot, Mayonaise

Wortel: Boter, Gember, Limoen, Peterselie, Sinaasappel

 

Y

Yoghurt: Komkommer, Limoen, Knoflook, Mint, Dille, Room

 

Z

Zalm: Mosterd, Dille, Drop, Crème fraîche, Mierikswortel

Zeeduivel: Rookspek, Koriander, Venkel, Knoflook, Limoen

Zeekraal: Vis, Boter, Lamsoor, Schaaldieren, Asperge

Zuurkool: Jeneverbes, Uien,Varkensvlees, Spek, Appel