Kalfsvlees
Klik op het kalf om alles te weten te komen over kalfsvlees.
Kalfsbiefstuk
Dit stuk vlees komt van de bil van het kalf. Biefstuk is snel om en om te bakken 3 tot 5 minuten, kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden.
Kalfsbiefstuk is lichter van kleur dan runderbiefstuk.
Bereiding: bakken, grillen
Kalfsentrecôte
Dit is gesneden van de dunne lende. Laat het randje vet aan de tijdens de bereiding zitten, dat geeft extra smaak.
Bereiding: bakken, grillen
Kalfsfricandeau
Fricandeau is gesneden magere malse delen, zoals de kalfslende. Het vlees is zacht en fijn van draad en heeft een relatieve korte bereidingstijd van 30 minuten.
Bereiding: Braden
Kalfshaas
De haas is het malste en mooiste deel van het kalf. Biefstuk van de haas is hetzelfde als een tournedos, de kalfshaas is dan in dikke plakken gesneden.
Bereiding: bakken, grillen
Kalfskoteletten
Dit wordt ook wel kalfskarbonades, zijn gesneden van het ribstuk, het is mager vlees met been.
Bereiding: bakken, grillen
Kalfslap
Kalfslapjes kunnen gesneden zijn van diverse delen van het kalf. In de regel heeft het een wat langere bereidingstijd nodig.
Bereiding: stoven, koken
Kalfsriblap
De kalfsriblap is gesneden van de bovenrib. De kalfsriblap is uitermate geschikt voor een heerlijk stoofgerecht. Het heeft een lange bereidingstijd van twee uur.
Bereiding: stoven
Kalfszwezerik
Zwezerik is een orgaan en komt voor bij het hart en in de keel van het kalf. Spoel de zwezerik voor het blancheren. Na het blancheren de zwezerik laten afkoelen en als het nog lauw warm is pellen (vliesjes verwijderen). Daarna kan het gebakken worden in boter of olie. Naar voorkeur puur of bebloemd. Zwezerik heeft een zeer delicate smaak. Zwezerik is één van de weinige vleessoorten die vitamine C bevat.
Bereiding: bakken, grillen