Lam

Lamsbiefstuk is niet zomaar een biefstuk, maar de betere onder de biefstukken. Ze worden gesneden uit het bilgedeelte van het lam en hebben een heerlijke lamssmaak, zijn botermals en snel klaar.
Bereiding: grillen, bakken

Het is mager vlees met bot van de achetkant van het lam. Die botten maken het vlees tijdens de bereiding extra smeuïg. Je kunt de slager ook vragen om de botten weg te snijden. Dat maakt het makkelijker om de lamsbout op te binden en er bijvoorbeeld een rollade van te maken.

Bereiding: braden, grillen, stoven

Lamsgehakt wordt vaak gemalen van de afsnijdsels van de betere vleessoorten van het lam en komt van nek en de borst. Het heeft een zeer specifieke smaak. De smaak is mede afhankelijk van de leeftijd van het lam.
Bereiding: bakken, braden, grillen

Lamshaas is het malste maar ook het duurste stukje vlees van het lam. Een haasje weegt ongeveer 500 gram en wordt als een biefstuk van de haas gebakken. De lamshaas bevindt zich in de rug van het lam.
Bereiding: bakken, grillen

Het lamsrack wordt verkregen door het lamszadel middendoor te hakken en daarna de uiteinden van de ribbetjes te ontdoen van het weinige vlees en vliesjes. 

Bereiding: grillen, bakken

Lamsschouder is vetter  dan de andere grotere stukken vlees van het lam. Het is heerlijk mals en smeuïg vlees, dat meestal met bot en al gebraden wordt. Ontbeende lamsschouder wordt ook vaak voor het maken van een rollade gebruikt.

Bereiding: gesloten barbecue, braden, stoven

Met lamszadel wordt de gehele koteletstreng bedoeld, die aan beide zijden van de rug loopt. Van de zadel worden lamsentrecote en lamskoteletten gesneden. Maar de zadel kan ook in zijn geheel worden bereid.

Bereiding: gesloten barbecue, braden